pátek, února 17, 2012

Seriálové lahůdky III. ...

Terapie
Tak nakonec velmi příjemné překvapení a stydím se za předčasné soudy. Formát a protáčení pacientů ob pár dílů fungovalo. Technicky i herecky skvělá práce. Bravo HBO !


Mentalista
Druhá sezóna to byl celkem úpadek, nic nového, vztahy se moc neřešili, případy divácky příliš nezajímavé. Řekli jsme si, že zkusíme pár dílů ze třetí sezóny a kdyžtak skončíme, ale vypadá to na kvalitativní posun ... Případy jsou zajímavější, bohužel mezivztahy se nijak zajímavě nerozebíhají a neustálé narážky na Rudého Johna jsou celkem otravné. Taky mají překvapivě mizernou znělku (první sezóna šla ale druhá a třetí má stejnou nebo velmi podobnou nenápaditou znělku). 6-7 díl třetí sezóny silně nadprůměrný.

Pacifik
Velmi kvalitně provedený seriál, bohužel opět postavy mohly být lépe propracované, měl jsem v nich zmatek. Jako vojenský seriál je nutné zcela jistě doporučit ! Opět nezbývá nežli dodat : Bravo HBO !

Hra o trůny II.
Důstojné pokračování skvělé první série. Imho další postavy, trochu děj zkomplikovali a znepřehlednili, ale celkově stále patří ke špičkové zábavě. Bohužel další série bude až za rok ... a přibudou další postavy ...

Mentalista III.
Další snížení kvality, dílům chybí lepší scénáře, lépe propracovaná chemie mezi hrdiny (jako v první sérii). Zachraňuje to solidní Simon Baker. Po shlédnutí posledního dílu předpokládám, že Rudý John má bratra nebo nezemřel, jakoupak berličku scénarista použije ? Dokonce mě odepsali z Novy - 4. řada seriálu bude uváděna příští rok.

Spartakus : Pomsta
Špičkové pokračování, skvělý scénář. Liam McIntyre skvěle zastoupil nešťastně zemřelého Andy Whitfielda. Skvělé scénáře, výborné bojové scény, bravo říkám teprve v půli seriálu. Tak seriál skončil a nemůžu se dočkat pokračování (údajně příští rok sérii uzavřou).

Borgiové II.
Skvělé pokračování série, výborný scénář i výprava. Doufám, že v další sérii bude hrát i Irons, je to celkem nejisté.

Žádné komentáře: