úterý, ledna 17, 2017

Seriálové shrnutí průběhu a přelomu roku 2017

Černé zrcadlo
Skvělé scénáře i zpracování různých motivů, hned první díl soulože s vepřem divákovi ukáže, že se nejedná o běžný seriál ... Zatím každý díl ukazoval zajímavou problematiku a nechá na divákovi, aby se rozhodl, zda by si dovedl takovou budoucnost představit. No děkuji, mě se nelíbí ani současnost, natož vize sdělované autory seriálu. Za což ovšem tvůrci nemohou. Bohužel seriál nevyrovnaný, poslední uváděný díl Medvídek Waldo mě zklamal.

Vinnetou
Nové zpracování opravdu příjemně překvapilo nebojácností scénáristů jít svojí cestou ! Bohužel další dva díly mě připadali na daleko menší úrovni ... Přesto si dovedu představit další natočené díly, na které bych se asi podíval.


Taggart
Nový díl seriálu Taggart Osudné dědictví (1993) i minulý díl Mechanik (1992) byly s velmi solidní zápletkou a líbili se nám, jsme zvědaví co bude dál. Velké díky, že ČT vysílá (pravděpodobně) celý seriál kompletně od začátku !
Díly z roku 1196/1997 jsou skvělé s velmi příjemným humorem. V minulém dílu "Andělské oči" se projevil Stuart poprvé jako gay a tuším v předminulém "Ďáblův advokát", byl poprvé vidět mobilní telefon v ruce Jackie. A další mobil tentokrát v ruce Stuarta v díle : Apokalypsa. Asi ČT vyprší práva, protože v pondělí zase začínají (navíc) reprízovat od prvního dílu.

V dílu Účtování z roku 1998 v seriálu probíhá už běžný hovor mobilním telefonem dokonce se zde mimo jiné postava zmiňuje o vyšetřování ztráty mobilu.
ČT se opět vyznamenala, když přehodila díly a najednou se nám objevila skvělá postava Rob Ross, zmizel nejvyšší šéf "Suchar" ... Nejdříve uvedli díl 72 Dokonalé Alibi, místo dílu 70 (pro jistotu příště dají díl 71 :-) 
Musím se zpětně omluvit ČT, pravděpodobně nám díl s nástupem Roba utekl (stejně ale díly přehodily, pouze následující). Scénaristi se tedy se "Sucharem" nerozloučili a ROb se objevil také dosti náhle, u takhle dlouhých seriálů je škoda, že se s tím nepopasovali lépe.

Taggart smrt Jardina a Burke zajímavý, jinak pouze Jackie se to "nějak" dotklo (mě připadá) ...

Plány a touhy
Klasický skvělý Dalgliesh ! Zatím jsme u čtvrtého dílu, kdysi jsme to viděli. Bohužel u pachatele jménem "Pištec" nebyla vysvětlena motivace, tedy kromě toho, že byl zřejmě psychopat. Navíc "teroristickou" otázku si mohli tvůrci odpustit. Ale celkově skvělý seriál.

Wolf Hall
Další pěkný historický seriál, skvělá výprava i postavy. Příjemné překvapení. Skvělé obsazení i kulisy. Poslední díl je za námi a nezbývá nežli zatleskat.

Designated Survivor
Špičkový seriál, výborný Kiefer Sutherland, zajímavé a prokreslené charaktery postav. Výborný scénář, místy až příliš připomínající 24 hodin. Celkově veliká spokojenost. Čeká nás poslední díl, a musím říci, že na rozdíl od seriálu "24" se divák dočká i překvapeních. Scénáře jsou samozřejmě různé kvality, ale celkově výborná, dramatická zábava. Jsem rád, že se připravuje druhá série.

Ukradnuté deti

Depresivní TV film, rozdělený na dvě části. Natočeno velmi zajímavě, též herecké výkony a hudba se povedly. Celkově, ale příběh především v první části opravdu zaleze do duše.

House of Cards V
Pátá série má bohužel sestupnou tendenci. Závěrečné díly jsou velmi solidní, ale co chybí ze začátku je OPOZICE, více Hammerschmidta (!) a lepší scénář.

Hra o trůny VII.
Sedmá série byla naprosto skvělá ! Vynikající dialogy, scény, triky i děj. Už se nemůžeme dočkat na další sérii, která možná přijde až v roce 2019 ... 
V dabingu, byla série snad ještě lepší nežli v originále, mohly jsme se více soustředit na vizuální stránku.


Narcos III
Třetí sezóna byla opět skvělá ! Dialogy, výpravou, hereckými výkony. Prostě skvělá zábava.

Já, Kajínek
Překvapivě kvalitně natočená hraná dokumentární série. Vyhnu se hodnocení viny či neviny, ale každý kdo má nějaký názor na tuto věc, by měl dokument podle mne shlédnout.

SS-GB: Hitler v Británii 
Kvalitně natočená dramatická série se zajímavým ústředním motivem, že se Hitlerovi podařilo obsadit Británii.




Žádné komentáře: