čtvrtek, ledna 30, 2020

Seriálové shrnutí průběhu a přelomu roku 2020

Luther
Seriál jsme dokoukali opravdu někdy na přelomu roku, bohužel nadprůměrných bylo jen pár dílů. Řemeslně i herecky výborné, ale scénáře byly po většinou něuvěřitelná kravina, včetně motivace některých - i hlavních - postav. Škoda.

Waco
Velmi příjemné překvapení, nedokáži posoudit (i když jsme shodou okolností po shlédnutí celé minisérie viděli i dokument) nakolik se odráží děj v realitě. Natočeno skvěle včetně hereckých výkonů, výpravy i scénáře. Výborné.

Terror 2
Je vidět, že tvůrci si dali v pokračování záležet s výpravou, herci, ale ta zápletka byla podle mého názoru nepovedená. Scénář byl bídný. Zklamání.

Nový papež
Důstojné pokračování, bohužel Jude Law na začátku v podstatě nehrál, celkově byl ten příběh takový nezáživný. Skvělá výprava i postavy, ale celkově jsme čekali malinko více.

Narcos : Mexico 2
Druhá série byla skvělá, opět výborné obsazení, příběh, lokace, originální španělština seriálu velmi slušela. Snad přijdou i s další sérií.

Medicejové - Vládci Florencie
Výborný seriál z historické nejen Florencie, výborný příběh, obsazení. Dokonce v této sérii hrál i výborný Dustin Hoffmann.

Medicejové - Lorenzo Nádherný
Pokračování série mělo opět stejně vysokou kvalitu. Skvělá zábava.

Versailles + Versailles S02 + Versailles S03
Obě sezóny historického seriálu výborné, občas tedy trochu hapruje scénář nebo motivace postav. Výborná výprava, kostýmy i herecké výkony. Skvělá znělka od M83, ústřední zpěv a intro se mamce velmi líbí. Najít, že se jedná o tuto kapelu, zde video dalo zabrat (buď to byli autoři hudby apod). Právě sledujeme třetí sérii, tentokrát v dabingu co byl na kanále EpicDrama (původní dabing je z Primy, ale už jsme nechtěli déle čekat na další díly). Třetí série, je tedy již (jsme v polovině, mamka má shlédnuto) scénáristicky horší. Nakonec jsme celkem rádi, že seriál skončil. V závěru už mě chyběla celkem originalita.

Hrubá kůže
Tento seriál sledovala pouze mamka, prý celkově průměrný.

Hlava 22
Kvalitně natočený seriál dle slavného románu co jsem kdysi četl. Pěkné scénáře, herecké výkony, výprava a režii některých dílů měl na starosti i představitel jedné postavy George Clooney.
 
Derrick
Začal jsem sledovat tuto televizní "klasiku", později se přidala matka. Díly jsou opravdu nevyrovnané, především scénářem, zřejmě dřívější originální slovenský dabing, je místy nesrozumitelný. Hlavní představitel byl obviněn z toho, že byl příslušník SS, tudíž mě velmi překvapilo, že se Slovenská televize rozhodla díly zreprízovat. Ohledně dabingu, je nejasné (1, 2) zda jde o původní nebo novější dabing ... Jinak kvůli tomuto seriálu založím vlastní post se svými poznámkami (ne že by to  tedy byla taková perla 😃)

11.12.63
Jsem moc rád, že seriál nebyl otrocky přetočen dle skvělé knihy Stephena Kinga. Nabídl nové postavy, skvělou výpravu, herecké výkony. Opravdu jsme si ho užili. Navíc se v seriálu nepokračovalo, což dnes zdaleka není samozřejmé.

Země nikoho
Skvělý seriál z prostředí válečné Sýrie, výborné obsazení, lokace i scénář. Bravurně zvládnuté řemeslo od všech tvůrců.

DES
Nadprůměrný kriminální seriál, čekal jsem malinko více, ale pořád se jedná o kvalitní krimi o vyšetřování masového vraha na motivy skutečné události, výborné herecké výkony.


Žádné komentáře: