úterý, ledna 19, 2021

Seriálové shrnutí průběhu a přelomu roku 2021

Jistě, pane ministře

Skvělý politický komediální seriál, břitký britský humor, nadsázka, celkem tři řady. Vzácně vyrovnané scénáře epizod. V epizodě S01E05 a S0205 se zajímavě opakuje úvaha o Evropské unii.

Jistě, pane premiére

Opět vysoká kvalita pokračování seriálu, po pravdě mě ale občas připadali scénáře šité moc horkou jehlou, navíc se už nápady tvůrcům vykrádali. Celkem dvě řady pokračování, v roce 2013 se jiní tvůrci vrátili k postavám hranými již jinými herci, jsem zvědav na kvalitu, vše vysílají na ČT3.

Jistě, pane premiére

Nastavovaná seriálová kaše (jinak se to nedá napsat) z roku 2013 je bohužel velmi slabá. Především scénář je bídný, jinak herecké obsazení šlo, ale nedalo postavám prostor. Jen pár solidních vtípků je velmi málo.

Den trifidů

Dvoudílný seriál, další zpracování co jsme zhlédli (nevím zda už jsme toto zpracování viděli dříve). Výprava, herecké obsazení výborné, bohužel scénář výrazně pokulhával. Nechápu, proč si automaticky nebrali postavy brýle (zřejmě potřebovali tvůrci, aby bylo hercům vidět do tváře, podobně jako kdysi Stallonovi v Soudci Dreddovi, o čemž jsem četl tuším článek).

Papírový dům 1-4 série

Výpravou i nápadem výborný seriál, skvělé herecké výkony, pokud se podařilo najít díl ve španělštině, ještě to povýšilo celkový dojem výše. Ale ten scénář, ten scénář byl místy totální hovadina. Takže po shlédnutí čtyřech sérií celkově průměr.

Napoleon

Překvapivě solidní historický seriál, výborný Christian Clavier, opravdu umí hrát i vážné role, navíc na výpravě a kostýmech se nešetřilo.

Hra na oliheň

Výborný seriál, nadprůměrný, zajímavě vystavený, místy hodně smutný. Pravděpodobně se bude točit, alespoň podle závěru další série. Zajímavé charaktery, závěr je dost nevyrovnaný. Pro mě nepochopitelné, že "vítěz" nepomohl ostatním hráčům až na jednoho. Alespoň to nebylo jasně zřetelné z děje.

Mare z Easttownu
Skvělý seriál, výborné prokreslení postav, Kate Winsletová moc pěkně postavu zahrála.

Útěk z vězení v Dannemoře
Možná jsme seriál již dříve viděli, divák s hlavními postavami celkem sympatizuje do chvíle nežli se v jednom z pozdějších dílu dozví co provedli, což je velmi zajímavé.

Narcos Mexico 3
Skvělé pokračování, škoda, že se tvůrci podle všeho rozhodli skončit a další série nebude. Výborná výprava, scénář, herecké výkony. Bravo !

Severní vody
Zajímavý seriál, skvělá výprava, výborný Colin Farrell v děsivé roli chladnokrevného zabijáka.

Kaštánek
Podle recenze má příběh málo postav, divák se v ní snadno orientuje ... My se trochu ztráceli. Jinak solidní krimi seriál.

Marlowe

Bird of Prey
- přidat odkaz na tu DVD recenzi


Žádné komentáře: