úterý, ledna 04, 2022

Seriálové shrnutí průběhu a přelomu roku 2021

Čas

Skvělý seriál z vězeňského prostředí, vynikající herecké výkony, dokonalý scénář.

Devadesátky

Překvapivě povedený český seriál, kvalitně obsazen i odehrán, výborné dekorace, snad jenom scénář mohl být malinko "vypilovanější".

Fauda I., II. III. série

Zajímavý námět, výborné herecké výkony, bohužel už druhá a především třetí série má problém s tempem a scénářem (výjimka tuším 7-9 díl třetí série, kde je strhující tempo). Celkově některá jednání izraelského komanda nejsou i nic lepší nežli Palestinců, jde pak o to co bylo dříve zda, vejce nebo slepice ... První dvě série ve výborném dabingu, třetí s titulky, které ani nevadili.

Nula, Nula, nula

Skvělý seriál, dokonalý scénář, herecké výkony, výprava, nový styl "Chobotnice".

Advokát

Celý seriál měl skvělé tempo i dialogy, výborní herci, ale zápletky, místy překombinovanost nám pak snížilo celkové hodnocení.

Vraždy ve Valhalle

Solidní seriál, začátek a konec měl výborný scénář. Jinak to příliš originální nebylo, výborné herecké výkony.

Průsmyk  I., II. série

Obě série mají skvělé tempo, první díly pomalejší, seznámení s postavami. Poté se rozjede parádní drama.

Oběť

Skvělý seriál, zajímavý námět ohledně provázání života obětí, spravedlnosti, výborné herecké výkony, scénář.

Všechny velké a malé bytosti I., II. série

Velmi příjemný odpočinkový seriál, skvělí herci, scénář i výprava. Bohužel je místy až příliš dokonalý, lidé se mají rádi, chodí v bahně, hnoji, jsou čistí, nikdo nemá vážné starosti, je to celkově malinko přehnané. Zároveň chování postav je až příliš nesmělé, i když toto bych zrovna já zřejmě neměl hodnotit. Druhá série držela laťku stejně vysoko, bohužel jednání postav je místy až příliš dokonalé, nikdo nemá vážnějších charakterových vad, případně problémů. Nicméně příjemně se jednotlivé příběhy sledují.

Monstrum: Příběh Jeffreyho Dahmera

Skvěle natočený dramatický seriál, výborné herecké výkony, výprava a jinak čiré zděšený a hrůza ze skutečného příběhu, podle kterého byl natočen.

Dámský gambit

Skvělý seriál, na motivy hráče Roberta Fischera, výborné herecké výkony, výprava. Reálné scénáře, pár maličkostí mě jako šachistovi vadí (potlesk, když probíhají další partie, pokládání krále při prohře, příliš rychlé tahy ...), ale celkově výborné ! Jinak mě moc mrzelo, že nenavštívila již jako známá, bohatá hráčka toho, kdo ji šachy hrát naučil, ani kamarádku z dětského domova.

1883

Výborný seriál, krásný scénář, herecké výkony, výprava, končí velmi smutně, ale moc se nám líbil.

Yellowstone

První série měla pomalejší rozjezd, pak se nám příběh pěkně rozvinul a celkově pěkné, druhá série byla lepší, Costner i ostatní herci skvělý. Snad jen scénář občas hapruje, třetí série zatím nic moc, závěr série skvělý !




Žádné komentáře: