neděle, ledna 14, 2024

Seriálové shrnutí průběhu a přelomu roku 2023

Papírový dům V. série

Já to tedy dokoukal, ale z povinnosti. Scénáristicky i logikou je to opravdu pitomost. Jsou tam výborné okamžiky, ale celkově se jedná opravdu o koninu. 

Advokát II. série

Celkem povedené pokračování soudní série, nešetřilo se, scénáře se nám celkem líbili.

Všechny velké a malé bytosti III. série

Další pokračování drží laťku vysoko, skvělé lokace, herecké výkony. Snad jen jsou všichni až příliš v pohodě a bez vážnějších starostí, tudíž to trochu připomíná pohádku ...

Všechny velké a malé bytosti IV. série

Podle všeho závěrečná série, herecké výkony i produkce výborná, ale scénář trochu kulhá, herec co hraje Tristana se zde jen mihnul, linie paní Hallové je také prapodivná, scéna se synem už se jeví jako zbytečná, a opuštění Geralda překvapivé. Takže spokojenost, leč s mírnými výhradami. 

Žák sumo

Skvělý japonský seriál o sumo. Výborné scénáře, zajímavá kultura i herecké výkony. Opravdu jsme si to užili.

Narcos + Narcos Mexico

Shlédli jsme opět s mamkou všechny série, užili jsme si to !

Dalgliesh I. + II.

Velmi důstojné remake "starého" Dalglieshe, kde byl výborný Roy Marsden. Skvělé lokace, kulisy i výběr herců, jen ty scénáře byli občas malinko šité horkou jehlou. 

Problém tří těles

Zajímavý sci-fi seriál, kniha by možná mohla být skvělá. Celkově zajímavý příběh, skvelý výběr herců, ale scénáře některých dílů malinko odbyté. Jsem zvědav zda vzhledem k nákladům a rozporuplné úspěšnosti vznikne případné pokračování.

Temný případ - Noční krajina

Asi mírné zklamání, čekal jsem více, trochu zajímavější příběh, jinak herci výborní, ale scénář se moc nepovedl.

Mechanizmus I.

Od tvůrce Narcos Josého Padilhy, tématem kriminální série je korupce v Brazílii, celkem solidní krimi, nicméně kvalit Narcos zdaleka nedosahuje.

Šógun

Skvělý seriál, výborní herci, výprava, scénáře, vše skvělé. Dříve jsme viděli s Richardem Chamberleinem jinou také kvalitní verzi tohoto příběhu na motivy románu Jamese Clavella.




Žádné komentáře: