pondělí, července 20, 2009

VV v. S- aneb výlet ve Veltrusech versuch smůla (nebo blbost ?)

Nedávno jsem si udělal geovýlet do zámeckého parku ve Veltrusech. Výlet byl téměř po všech stránkách úspěšný. Park (1) je rozsáhlý a má hodně pavilónů. (1, 2, 3, 4, 5). Bohužel přímo zámek je v rekonstrukci. (1, 2).

Když jsem si na úplném konci sednul na lavičku a prováděl inventruru (tak gps mám, brýle mám, foťák mám, mobil mám .... kde mám sakra peněženku) celý výlet dostal výraznou kaňku.
Měl jsem štěstí v neštěstí protože máminu platební kartu kde byl i PIN (!) s penězma jsem měl v kapse (a celou dobu si říkal, proč nosím tu peněženku, musím si to tam přendat).

Nakonec jsme byl postaven před těžké dilema zda projít celou cestu znovu (a na další bus čekat přes 3 hodiny) nebo na to rezignovat ... Nakonec jsem trasu prošel znovu a kromě mrtvé srnky jsem nic nenašel. Do Kralup jsem se dopravil na policii taxíkem.

Celá věc měla ještě zajímavý dopad, kde městští policisté z Roztok mě tvrdili, že od policie dostanu potvrzení o ztrátě a zanesou mě do počítače. V Kralupech mě pouse zapsali do knihy. Když jsem čekal v baru na vlak, přišly městští kontrolovat osazenstvo a já se zeptal, co by se dělo kdyby po mě chtěli občanku ("Dostal jste přeci potvrzení o ztrátě ne ?"), kde je moje záporná odpověď velmi překvapila. Na městském úřadě se také hrozně divili. Prostě jak mě tvrdil ještě jeden známý policista potvrzení se nevydávají a do počítače se to nezanáší.

Pěkná skrýš ve stromě mě dala zabrat ...
Mimochodem neříkal jsem tady již, že jsem smolař ?

Žádné komentáře: